17 Nisan 2014 Perşembe

Vişneli Sütlü Tatlı



Yaz aylarında ve soğuk olarak yendiği zaman içimizde doğal serinlik ve uzun süreli müthiş tat bırakan tatlılardandır sütlü tatlılar. Şimdi sizlere o tatlılardan Vişneli Sütlü Tatlı nasıl yapılır bilgi verelim.


Vişneli Sütlü Tatlı Malzemeleri ;

1,5 lt  süt

1,5 su bardak vişne suyu

1 su bardak un

1 su bardak şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşık margarin margarin

1 paket vanilyalı puding

1 paket kakaolu petibör bisküvi


visneli sutlu tatli Vişneli Sütlü Tatlılar


Vişneli Sütlü Tatlının Hazırlanışı ;

İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım.  (5 su bardak) sütü, un ve şekerle pişirelim. Kaynamaya çıkınca vanilya ve  margarini ilave edip 2 dakika daha pişirelim. Koyulaşmış olan muhallebimizi ocaktan alıp büyük boy kare borcama dökelim. Ardından bisküvileri ezerek muhallebinin üzerine yayalım.

Son olarak da  2 bardak süt ve 1,5 bardak vişne suyuyla vanilyalı pudingi pişirelim ve bisküvilerin üzerine dökelim.  1 gece buzdolabında bekletirsek daha lezzetli olur ve dilimleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.



Vişneli Sütlü Tatlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder