Yaz aylarında ve soğuk olarak yendiği zaman içimizde doğal serinlik ve uzun süreli müthiş tat bırakan tatlılardandır sütlü tatlılar. Şimdi sizlere o tatlılardan Vişneli Sütlü Tatlı nasıl yapılır bilgi verelim.
Vişneli Sütlü Tatlı Malzemeleri ;
1,5 lt süt
1,5 su bardak vişne suyu
1 su bardak un
1 su bardak şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşık margarin margarin
1 paket vanilyalı puding
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Vişneli Sütlü Tatlının Hazırlanışı ;
İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım. (5 su bardak) sütü, un ve şekerle pişirelim. Kaynamaya çıkınca vanilya ve margarini ilave edip 2 dakika daha pişirelim. Koyulaşmış olan muhallebimizi ocaktan alıp büyük boy kare borcama dökelim. Ardından bisküvileri ezerek muhallebinin üzerine yayalım.
Son olarak da 2 bardak süt ve 1,5 bardak vişne suyuyla vanilyalı pudingi pişirelim ve bisküvilerin üzerine dökelim. 1 gece buzdolabında bekletirsek daha lezzetli olur ve dilimleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Vişneli Sütlü Tatlı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder