Salepli İrmik Tatlısının Malzemeleri ;
1,5 su bardak irmik
1/2 paket margarin (125g)
3 su bardakı süt
2 su bardak su
2 yemek kaşık toz salep
1 su bardak toz şeker
Salepli İrmik Tatlısının Üzeri İçin ;
3 bardak su
1 paket toz tang (yazın sulandırılıp soğuk içecek tozu)
3 yemek kaşık nişasta
1 su bardak şeker
Salepli İrmik Tatlısının Hazırlanması ;
Tencereye irmik, yarım margarin, süt, su ve toz salep alınır karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirilir ve bir borcama dökülür (arzunuza göre arasına meyve veya biskivi konulabilir sizin arzunuza kalmış). Kaşığın tersiyle yayılır, o soğuyana dek diğer bir tencerede su nişasta ve tang ile tekrardan beraber bir muhallebi pişirilir, dikkat etmek gerekir çabuk donar, hemen irmik tatlımızın üzerine yayalım ve üzerini süleyebiliriz. Afiyet olsun.
Salepli İrmik Tatlısının Hazırlanması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder