17 Nisan 2014 Perşembe

Salepli İrmik Tatlısının Hazırlanması

Salepli İrmik Tatlısının Malzemeleri ;

1,5 su bardak irmik

1/2 paket margarin  (125g)

3 su bardakı süt

2 su bardak su

2 yemek kaşık toz salep

1 su bardak toz şeker


Salepli İrmik Tatlısının Üzeri İçin ;

3 bardak su

1 paket toz tang (yazın sulandırılıp soğuk içecek tozu)

3 yemek kaşık nişasta

1 su bardak şeker


salepli irmik tatlisi 300x199 Salepli İrmik Tatlısı Tarifi


Salepli İrmik Tatlısının Hazırlanması ;

Tencereye irmik, yarım margarin, süt, su ve toz salep  alınır karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirilir ve bir borcama dökülür (arzunuza göre  arasına meyve veya biskivi konulabilir sizin arzunuza kalmış). Kaşığın tersiyle yayılır, o soğuyana dek diğer bir tencerede su nişasta ve tang ile tekrardan beraber bir muhallebi pişirilir, dikkat etmek gerekir çabuk donar, hemen irmik tatlımızın üzerine yayalım ve üzerini süleyebiliriz. Afiyet olsun.



Salepli İrmik Tatlısının Hazırlanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder