16 Nisan 2014 Çarşamba

Kebap Tarifleri - Kebap Tarifleri Görselleri



Kebap Tarifleri
Acılı Adana Kebap Tarifi Malzemeleri :

500 gr. kuzu kıyma

500 gr. dana kıyma

2 adet  soğan

3 tatlı kaşık tuz

4 çorba kaşık acı pulbiber

2 çorba kaşık toz kırmızı biber

1 tatlı kaşık karbonat

Şişe takmak için ince uzun yassı şiş 10 – 12 adet

eli ıslatmak için ise  su
HAZIRLANMASI :

İlk olarak kıymayı ve diğer baharatları, tuzu, yoğurma kabına alalım. Soğanları rendeleyelim. İyice yoğuralım, bir kaseye su alalım. Kıyma harcından yumruk büyüklüğünde kıyma alın şişe geçirin ve elinizi az suya batırarak yukarıdan aşağıya parmaklarınızla bastırarak şekil verelim. Çok bastırmayın elinizi de sürekli ıslatmayı unutmayalım. Kıyma harcının şişin uzunluğunun yarısından çoğuna gelecek şekilde yapalım. Tezgah üstünde ucu yüksek bir yere gelecek şekilde dizelim dezgaha yapışırsa bozulur. İster kömürlü mangalda ister elektirikli mangalda pişirin fakat kömürde daha sağlıklı elbetde. Mangalda köz olunca her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Servise hazır. Afiyet olsun.


Kebap Tarifleri Görselleri :


kebap tarifleri 300x229 Kebap Tarifleri


kebap tarifleri adna 300x170 Adana Kebap Tarifleri


kebap tarifleri izgara 300x300 Kebap Tarifleri Mangal


kebap tarifleri kly 300x186 Pratik Kebap Tarifleri


kebap tarifleri mangalda Kebap Tarifleri Sunumu


kebap tarifleri rsmli 300x225 Kebap Tarifleri Hazırlanması



Kebap Tarifleri - Kebap Tarifleri Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder