Kebap Tarifleri
Acılı Adana Kebap Tarifi Malzemeleri :
500 gr. kuzu kıyma
500 gr. dana kıyma
2 adet soğan
3 tatlı kaşık tuz
4 çorba kaşık acı pulbiber
2 çorba kaşık toz kırmızı biber
1 tatlı kaşık karbonat
Şişe takmak için ince uzun yassı şiş 10 – 12 adet
eli ıslatmak için ise su
HAZIRLANMASI :
İlk olarak kıymayı ve diğer baharatları, tuzu, yoğurma kabına alalım. Soğanları rendeleyelim. İyice yoğuralım, bir kaseye su alalım. Kıyma harcından yumruk büyüklüğünde kıyma alın şişe geçirin ve elinizi az suya batırarak yukarıdan aşağıya parmaklarınızla bastırarak şekil verelim. Çok bastırmayın elinizi de sürekli ıslatmayı unutmayalım. Kıyma harcının şişin uzunluğunun yarısından çoğuna gelecek şekilde yapalım. Tezgah üstünde ucu yüksek bir yere gelecek şekilde dizelim dezgaha yapışırsa bozulur. İster kömürlü mangalda ister elektirikli mangalda pişirin fakat kömürde daha sağlıklı elbetde. Mangalda köz olunca her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Servise hazır. Afiyet olsun.
Kebap Tarifleri Görselleri :
Kebap Tarifleri - Kebap Tarifleri Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder