Malzemeler :
60 ml. (1/4 ölçü) hindistan cevizi sütü
450 gr doğranmış mezgit
1 adet 3 parçaya bölünmüş limon otu
1 adet ikiye bölünmüş soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı karides püresi
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı doğranmış nane
1 çorba kaşığı doğranmış kişniş
2 adet kurutulmuş kırmızı biber
14 parça 16×12 cm boyutlarında muz yaprağı
Bir tutam toz zerdeçal
Hazırlanış Şekli :
Acı biberleri kaynar suda bekletin.
14 adet çöp şişi soğuk suya koyun. Taze muz yaprağı kullanıyorsanız, kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve soğuk sudan geçirin.
Balığı püre haline gelene kadar robottan geçirin. Bir kaseye alın. Acı biberleri süzün ve malzemelerin geri kalanı ve tuz ile birlikte püre haline gelene kadar robottan geçirin. Balık püresi ile karıştırın.
Çöp şişleri sudan çıkarıp, süzün. Karışımdan yaklaşık 2 çorba kaşığını her bir muz yaprağının ortasına koyun. Kısa kenarları ortaya kıvırın. Geri kalan kenarları da üzerine kıvırın. İki ucuna çöp şişleri koyup açılmasını önleyin. Yumuşak kısmı aşağıya gelecek şekilde ızgaraya veya sıcak tavaya koyup 5 dakika pişirin. Yemeden önce yaprakları açın. Afiyet Olsun.
Baharatlı Balık Köftesi Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder