10 Mart 2014 Pazartesi

Hamsi Dürüm Tarifi



MALZEMELER :


Hamsi (Kişi sayısına göre)

Mısır unu

Tuz

Bir tatlı kaşığı tereyağ

Bir tatlı kaşığı zeytinyağı


hamsi durum 300x219 Hamsi Dürüm Tarifi


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :


Hamsilerin kafalarıyla beraber içini de alarak temizliyorsunuz yada balıkçıya temizletiyorsunuz .(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz.)

Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.

Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.

Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.

Krep tavasına hazır dürümü koyun.Altını üstünü kızartın. Ortasına pişirdiğiniz balıkları koyun. Biraz daha piştikten sonra tabağa alın içine salatalık soğan domates biber dilimlerini koyarak rulo yapın.



Hamsi Dürüm Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder