31 Mart 2014 Pazartesi

Sebze Ezme Çorbası Tarifi



sebze ezmesi 300x210


Malzemeler :

150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates

150 gr tereyağı veya margarin

200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı

200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç

200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates

2 adet ince doğranmış kuru soğan

2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber

4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak

6 bardak su

Tuz


Hazırlanış Şekli :

Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.


Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin.



Sebze Ezme Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder