2 Mart 2014 Pazar

Tavuk Çorbası



tavuk corbasi tarifi 300x213


Malzemeler


3 Yemek Kaşığı Margarin


6 su bardağı su (2 su bardağını tavuk suyundan alın)


500 gram tavuk göğsü


Şehriye


2 yemek kaşığı un


Hazırlanışı


Öncelikle tavuk göğüslerini bir tencerenin içerisine su koyarak iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra da tavuk göğüslerini ellerinizle didik didik edin. 2 bardak tavuk suyunu da ayırın. Daha sonra aynı tencereyi boşaltarak içerisine margarin koyup ocakta eritin. İçerisine ilk önce şehriyeleri atıp kavurun. Daha sonrada unla beraber şehriyeleri kavurun. Unun rengi değişince içerisine 4 su bardağı normal, 2 su bardağı yaptığımız tavuk haşlamasından aldığımız suyu ilave edin. Kaynayana kadar devalı karışımımızı karıştırın. Daha sonra çorbamızın içerisine haşladığımız ve didiklediğimiz tavuk etlerini yerleştirin. 10-15 dakika kadar çorbayı kaynatın. Çorbamız hazır! Afiyet olsun!



Tavuk Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder