Rulo Pasta Tarifi malzemeleri :
kekin malzemeleri:
Toz şeker (4 yemek kaşık)
Yumurta (4 adet)
Un (4 yemek kaşık)
Kabartma tozu (1 paket)
krema malzemeleri:
süt (1 litre)
un (3 yemek kaşığı)
toz şeker (4,5 yemek kaşığı)
yumurta (2 adet yumurta)
kakaolu isterseniz;
kakao (1-2 kaşık)
muz (1,5-2 adet)
hindistan cevizi
arzu ederseniz dövülmüş ceviz
Kekin Hazırlanması:
İlk olrak 4 yemek kaşık toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikser yardımı ile çırpalım. Ayrı bir kapta 4 yemek kaşık un ile 1 paket kabartmatozunu karıştıralım. Başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana dek çırpalım. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına azar azar ilave edelım. Unu da ufak ufak ilave ederek yavaşça çırpın.
İkinci olarak karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayalım. (karışım eksikmiş gibi gelebilir, sorun yok bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170 C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirelim. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)
kremanın hazırlanması:
3 Yemek kaşığı dolusu unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştıralım. soğuk sütü üzerine azar azar ilave edelim. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın.
Ilınınca ruloyu açalım. Üzerine bolca kremadan sürelim. (yaklaşık 3/2 sini içine sürmelisiniz) kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.
Üzerine arzuya göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta donduralım.
Rulo Pasta Görselleri :
Rulo Pasta Tarifi - Rulo Pasta Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder