16 Mart 2014 Pazar

Çaylı Islak Kek



Ağzınıza layık kekler yaparken uyğulayabieceğiniz bir lezzet sırrını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Biliyorum ki kek yapmaya başlarken aklımızdan geçen ilk şey  ”acaba kabaracak mı?” sorusu oluyor.

Kek  yapmaya başlarken yumurta ve şekeri iyice karıştıralım ve kekimizi hazırlarken metal kaşık kullanmayalım.;)


Çaylı Islak Kekimizin Malzemeleri :


* 1 su bardak demlenmiş çay (sadece çayın demi olmalı)

* 3 adet yumurta

* 1 su bardak  süt

* 1 su bardak sıvıyağ

* 1,5 su bardak şeker

*3 çorba kaşık kakao

* 1 su bardak iri dövülmüş ceviz

* 1 tatlı kaşık tarçın

*2 paket kabartma tozu

*1 paket şekerli vanilin

*2,5-3 su bardak un


cayli islak kek 300x225


Çaylı Islak Kekimizin Hzırlanışı :

*Çay,süt,şeker,sıvıyağ ve kakaoyu karıştırma kabında alalım  iyice karıştırıp ,karışımdan 1 su bardağı ayıralım.

*Kalan karışımın  içine ayrı bir yerde çırptığımız 3 yumurtayı ekleyelim.

*Sonra  tarçın,şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu katıp tekrar karıştıralım ,en son cevizler de eklenyip  kaşık yardımıyla karıştıralım.

*Kek karışımımızı önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsimize yayalım.Fırını ısıtmadan tepsimizi fırına verelim,  150-175 derece arasında pişirelim.

*Ölçüler için kullandığınız su bardağını büyük seçmenizi tavsiye ederim.

*Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.

*Soğuyan kekimizi keselim ve kürdan yardımıyla küçük delikler açalım.

*Önceden ayırmış olduğumuz karışımı  her yerine gelecek şekilde dökelim.

*Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabiliriz.


Çaylı ıslak kekimiz servise hazır. AFİYET OLSUN…



Çaylı Islak Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder