Kısır Tarifin Malzemeleri :
Çiğ köftelik bulgur (2 su bardak)
Domates (3-4 adet)
Yeşil sivri biber (3-4 adet)
Yeşil soğan (6-8 adet)
Maydanoz (1 demet)
Dere otu (1/2 demet)
Domates salçası (1 yemek kaşığı)
Biber salçası (1 yemek kaşığı)
2 adet limon (2 adet)
zeytin yağı (1/2 çay bardağı)
isteğe göre tuz
karabiber,
kimyon ve isot
Kısır Tarifin Hazırlanması :
İlk olarak bulguru ıslayalım yumuşaması için, yaklaşık 2 su bardağı ılık su ile ıslayalım tüm yeşillikleri küçük küçük doğrayalım bulgur kabarınca; salçaları,baharatları ve yağı ilave edip ovuştura ovuştura karıştıralım yeşillikleri ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın.İsteğe göre domates koyabilirsiniz. Dometesl koymak için; domatesin kabuklarını soyup küçük bi şekilde kesin ve kısıra ekleyin.. ÖNEMLİ : Eğer yeşil soğan yoksa 2 adet kuru soğan kullanbilirsiniz yerine. Soğanın birini ince ince kıyıp yağda az kavurun ilave edin ötekini de ince kıyıp kavurmadan ilave edin
Kısır Tarifi ve Görselleri :
Kısır Tarifi ve Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder