Midye Börek Tarifleri Malzemeleri :
2 adet taze yufka
2 yemek kaşık tereyağı
1 çay bardak sıvı yağ
1/2 çay bardak su
1 su bardak peynir ve maydanoz
Midye Böreğin Hazırlanması :
İlk olarak yapmamız gereken sıvı karışımı meydana getirelim. Elde ettiğimiz karışımı yufkanın üzerine süreceğiz. Tereyağını eritelim. İçerisine sıvı yağ ve suyu ilave edip güzelce çırpalım.
Yufkamızı tezgaha serelim ve dört eşit parçaya bölelim. Ardından üzerine hazırladığımız karışımdan sürelim. Ve sonra geniş kenar ile tam karşısındaki üçgen ucu büzerek birleştirelim. Ardından diğer iki ucu ortada birleştirelim.
Birleştirdiğimiz uca peynirli harcımızdan koyalım yaprak sarması sarar gibi önce kenarlarını içe katlayıp sonra güzelce saralım gevşek bir şekilde.
Malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edelim ve börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Nar gibi kızarana kadar pişirelim. İşte Börek Tariflerimizden midye böreğimiz hazır.
Börek Tarifleri Görselleri :
Börek Tarifleri, Börek Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder