9 Mart 2014 Pazar

Havuç Çorbası



havuc corbasi 300x199


Malzemeler


Yarım Kilo Havuç


2 yemek kaşığı salça


Zeytin yağı


2 çorba kaşığı un


Çeşni


Tuz


5 bardak su


1 Tavuk Bulyon


Hazırlanışı


Havuç çorbası besin değeri oldukça yüksek ve gözler için oldukça faydalı çorbalardan biridir. Aynı zamanda diyet yapmak isteyenler içinde oldukça güzel bir tercih olacaktır. Bu yazımızda sizlere bu çorbanın tarifini vereceğiz. Öncelikle havuçlarımızı güzel bir şekilde yıkayıp dış yüzeylerini bıçakla iyice sıyırıyoruz. Daha sonra havuçlarımızı rendeliyoruz. 5 bardak suyu bir tencerenin içerisine koyarak kaynamasını bekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içine 2 çorba kaşığı unu ilave ederek unu  su kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra rendelenmiş havuçları suyun içerisine atıyoruz. Havuçlar suyun içinde kaynarken bu esnada 2 yemek kaşığı salçayı sulandırıp bir kasenin içerisinde çırpıyoruz. Su ve salça tamamen homojen olduktan sonra salçayı yavaş yavaş çorbamıza döküyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra içerisine 1 tavuk bulyon ekliyoruz. 20 dakika da kendi kendine kaynamaya bırakıyoruz. Havuçlar yumuşayınca çorbalar hazır olacaktır! Afiyet olsun



Havuç Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder