12 Mart 2014 Çarşamba

Haşhaşlı Pasta Tarifi



hashaslipastatarifi 300x201


Haşhaşlı Pastamızın Keki için:

*1 su brdk.irmik

*1 su brdk. un

*1 su brdk. haşhaş

*1 su brdk. ayçiçek yağı

*1 su brdk. toz şeker

*6 adet orta boy yumurta

*1 paket şekerli

*1 paket kabartma tozu


Pastamızın Üzeri için:

*1 paket kremşanti

*1 su brdk. süt

*Damak zevkinize göre damla çikolata,muz,kivi veya çilek


Pastamızın Şerbeti için:

*3 su brdk. toz şeker

*3 su brdk. su


Haşhaşlı Pastamızın Hazırlanışı:

*Önce pastamızın şerbetini yapalım.( Şerbet için bir püf nokta, şerbeti ateşten almaya yakın içerisine bir iki damla limon damlatırsak şerbetimiz daha kıvamlı olacaktır.Limon yoksa bir çay kaşığının ucuyla limon tuzu atabiliriz)

*Önceden hazırlamış oldumuz tenceremize 3 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu karıştırarak kaynatalım.

*Şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatalım.

*Pastamızın kekini yapmak için önceden hazırladığımız çırpma kabımıza 6 adet orta boy yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek  mikser yardımıyla iyice çırpalım.

*Ardından pastamızın keki için hazırladığımız diğer malzemeleri kabımızın içine alarak kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.

*Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize hazırladığımız keki dökerek yayalım.

*Önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında kekimizi pişirerek fırından alalım.

*Önceden kaynatarak soğumaya bıraktığımız şerbeti fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökerek soğumaya bırakalım.

*Bir karıştırma kabının içine bir paket kremşanti ve bir su bardağı sütü ekleyerek kremşanti koyu bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpalım.

*Şerbetini çekerek soğuyan tatlımızın üzerine buzdolabında biraz soğuttuğumuz kremşantiyi düzgün bir şekilde dökelim.

*Haşhaşlı pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsledikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederiz.


İşte haşhaşlı pastamız servise hazır.AFİYET OLSUN!



Haşhaşlı Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder