10 Mart 2014 Pazartesi

Tatlı Tarifleri – Tatlı Tarifleri Görselleri

Tatlı Tarifleri, Bal Parmak Tatlısı
Malzemeler :

2 tane yumurta

yarım su bardak şeker

1 paket de margarin

1,5 paket kabartma tozu

4,5 su bardak un

yarım kase irmik
Tatlının Şerbeti için:

3.5 su bardak şeker

3.5 su bardak su

çeyrek limonun  suyu


Tatlının Hazırlanması :

Tatlımıza ilk olarak kolay olandan başlayalım ve şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremize şekeri, suyu ve limon suyunu koyalım 10 dakika kaynatıp ocaktan inidrelim.Şimdi de  hamurumuza geçelim. Yoğurma kabın içerisine yumurtaları,oda sıcaklığı ısısında yumuşamış yağı ve şekeri ekleyip yoğuralım.Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek  güzel bir hamur yoğuralım.Hamurdan parmak inceliğinde 5′er cmlik çubuklar oluşturalım. Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim.190 derece ısıya ulaşmış fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.Pişen tatlımızı fırından alır almaz evvelden hazırladığımız ve soğutmaya bıraktığımız şerbeti gezdirelim.Bu kadar afiyet olsun.


Tatlı Tarifleri Görselleri:


tatli tarifleri 300x225 Tatlı Tarifleri


tatli tarifleri rsmli 300x223 Oktay Usta Tatlı Tarifleri


tatli tarifleri prtk 300x225 Tatlı Tarifleri Kolay


tatli tarifleri kly 300x225 Tatlı Tarifi


tatli tarifleri oktay usta 300x225 Tatlı Tarifleri Nasıl Yapılır ?


tatlitarifleri 300x210 Tatlı Tarifleri Yapımı



Tatlı Tarifleri – Tatlı Tarifleri Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder