Tatlı Tarifleri, Bal Parmak Tatlısı
Malzemeler :
2 tane yumurta
yarım su bardak şeker
1 paket de margarin
1,5 paket kabartma tozu
4,5 su bardak un
yarım kase irmik
Tatlının Şerbeti için:
3.5 su bardak şeker
3.5 su bardak su
çeyrek limonun suyu
Tatlının Hazırlanması :
Tatlımıza ilk olarak kolay olandan başlayalım ve şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremize şekeri, suyu ve limon suyunu koyalım 10 dakika kaynatıp ocaktan inidrelim.Şimdi de hamurumuza geçelim. Yoğurma kabın içerisine yumurtaları,oda sıcaklığı ısısında yumuşamış yağı ve şekeri ekleyip yoğuralım.Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek güzel bir hamur yoğuralım.Hamurdan parmak inceliğinde 5′er cmlik çubuklar oluşturalım. Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim.190 derece ısıya ulaşmış fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.Pişen tatlımızı fırından alır almaz evvelden hazırladığımız ve soğutmaya bıraktığımız şerbeti gezdirelim.Bu kadar afiyet olsun.
Tatlı Tarifleri Görselleri:
Tatlı Tarifleri – Tatlı Tarifleri Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder