Malzemeler Keki için;
Yumurta (3 adet)
Şeker (1,5 su bardağı)
Süt (1 su bardağı)
Sıvı yağ (1/2 su bardak)
Vanilya (1 paket)
Kabartma tozu (1 paket)
Un (2,5 su bardağı)
Kakao (3 yemek kaşığı)
Kreması için;
Süt (5 su bardağı)
Un (4 yemek kaşığı)
Vanilya (2 paket)
Krem şanti (1 paket)
Çikolata parçaları
Arası için; 2-3 tane muz.
Kek için; yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştıralım, ve ardından kakao da ilave edelim, karıştıralım. Önceden yağladığımız fırın tepsimizee dökelim 180 derece ısıda pişirelim, fırından çıkarınca soğumaya bırakalım. Soğuyunca ters çevrilerek pasta tabağına bırakalım, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası bir kaşık yardımıyla oyalım, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın en üstüne serpmek için). Kek pişerken kreması yapalım. Krema için; Tencereye süt, un ve vanilyayı koyup karıştırılarak pişirelim. Piştikten 5 dakka sonra ise krem şanti toz olarak dökp karıştıralım. Soğuyunca içine çikolata parçaları koyalım. Muzları ise boylamasınna ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısmına tamamen dolduralım. Krema önce muzların üzerine ve kekin her yerine yayalım. Kek kırıntıları kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpilir. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun…
Köstebek Pasta Görselleri :
Köstebek Pasta Tarifi - Köstebek Pasta Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder