8 Mart 2014 Cumartesi

Buğday Çorbası



bugday corbasi


Buğday Çorbasının Malzemeleri :


1 su bardağı yoğurt


Nane


Tuz


2 su bardağı buğday


2 yemek kaşığı un


3 yemek kaşığı margarin


4 su bardağı su


Çorbanın Hazırlanışı :


Su içersinde bekletilmiş ve yumuşatılmış buğdaylarımızı bir tencerenin içerisinde 45 dakika kadar haşlayıp ocaktan alın. Suyunu süzerek soğumasını sağlayın. Daha sonra aynı tencereye 3 yemek kaşığı margarini ekleyin. Margarin eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu da ekleyerek, unu iyice kavurun. Daha sonra unumuzun içerisine 4 su bardağı suyu katıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra yoğurdu çırpın. Çırpılmış yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dakika kadar çorbayı iyice karıştırın. 5 dakika sonra ise çorbamıza buğdayları ekleyin. Buğday çorbamız hazır! Afiyet Olsun!



Buğday Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder