Buğday Çorbasının Malzemeleri :
1 su bardağı yoğurt
Nane
Tuz
2 su bardağı buğday
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı su
Çorbanın Hazırlanışı :
Su içersinde bekletilmiş ve yumuşatılmış buğdaylarımızı bir tencerenin içerisinde 45 dakika kadar haşlayıp ocaktan alın. Suyunu süzerek soğumasını sağlayın. Daha sonra aynı tencereye 3 yemek kaşığı margarini ekleyin. Margarin eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu da ekleyerek, unu iyice kavurun. Daha sonra unumuzun içerisine 4 su bardağı suyu katıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra yoğurdu çırpın. Çırpılmış yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dakika kadar çorbayı iyice karıştırın. 5 dakika sonra ise çorbamıza buğdayları ekleyin. Buğday çorbamız hazır! Afiyet Olsun!
Buğday Çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder