Börek Tarifleri, Ispanaklı Simit Böreği tarifi
malzemeler :
1 kilo kadar ıspanak
2 iri kurusoğan
1/2 çay kaşık tuz
1 tatlı kaşık sıvı yağ
Soğan ve ıspanağı ince ince doğrayalım. Tencereye sıvı yağı koyup soğanları renkleri pembeleşinceye dek kavuralım. Ardından ıspanakları ilave edip, 10-15 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Böreğin hazırlanması:
Bir kaba yumurta, süt ve yağı koyup karıştıralım. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayalım. Yufkanın birini kalıbın üzerine koyun; orta kısmını kalıba uyacak şekilde delin. Diğer bir yufkayı ortadan ikiye bölün ve her iki parçayı da harca batırarak kalıba döşeyelim. Araya ıspanaklı harcın bir kısmını yayalım. Başka bir yufkayı da, aynı şekilde sütlü harca batırıp, ıspanak üzerini kapayalım. Ardından yine harcı koyun ve yine yufkalarla kapatalımn. Böreğiniz bir kat yufka, bir kat ıspanaklı iç halinde olmalı. En sonunda kenardaki yufkalar ile böreğin üzerini kapatalım. Sütlü harcın kalanını böreğin üzerine dökelım. Bir gün dolapta bekletin. Ertesi gün 200 derecede, 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, bir servis tabağına ters çevirin. bAfiyetler Olsun.
Börek Tarifleri Görselleri :
Börek Tarifleri - Börek Tarifleri Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder