7 Mart 2014 Cuma

Ispanak Çorbası



ispanak corbasi


Malzemeler


Yarım Kilo Ispanak


1 yemek kaşığı salça


Zeytin yağı


2 çorba kaşığı un


Çeşni


Tuz


6 bardak su


Hazırlanışı


Ispanak çorbası besin değeri oldukça yüksek olan ve birçok kimse tarafından da sevilerek yenilen güzel bir çorbadır. Özellikle sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinde tercih edilen bu çorbanın birçok türüne Türk mutfağında rastlayabilirsiniz. Öncelikle ıspanakları saplarından ayırıp güzelce ayıklıyoruz ve 4-5 defa iyice temizlenene kadar ıspanaklarımızı yıkıyoruz.  6 bardak suyu bir tencerenin içerisine koyarak kaynamasını bekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içine 2 çorba kaşığı unu  ilave ederek unu iyice karıştırıyoruz. Bu esnada ıspanaklarımızı küçük küçük kıyıyoruz ve tencerenin içerisine atıyoruz. Suyumuz kaynarken 1 yemek kaşığı salçayı sulandırarak karıştırıyoruz ve tenceremize bu salçamızı ilave ediyoruz. Çorbaya salçayı iyice yedirdikten sonra çeşni ve tuzu çorbaya ilave ediyoruz. 10 dakika da kendi kendine kaynamaya bırakıyoruz. Afiyet olsun! Lahanalı çorbanız hazır!



Ispanak Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder