Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet patates
4 su bardağı su
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Baharat
Hazırlanışı
Patateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesin. Daha sonra etin varsa fazla yağlarını ayırın. Tencerenin içerisine 1 çay bardağı sıvı yağı koyduktan sonra etleri koyup suyu çekilene kadar kavurun. Daha sonra soğanlarımızı yerleştirip soğanların pembeleşmesini sağlayın. Küp olarak kestiğimiz patatesleri de bir süre sonra ekleyip, kavurun. 2 yemek kaşığı salçayı yemeğimize ilave edin ve salçanın rengi değişene kadar karışımı pişirin. Daha sonra üzerine 4-5 bardak su ilave edin. Patatesler ve etler oluncaya kadar yemeğimizi pişirin. Tuz ve baharatı etler olduktan sonra ekleyin. Bu etlerin daha kolay pişmesini sağlayacaktır. Afiyet olsun
Etli Patates Yemeği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder