Tatlı sevenler için yepyeni bir tarif olan Akdeniz Gülü Tatlı Tarifini sizler ile paylaşıyoruz.
MALZEMELER:
6 çay bardak un
4 tane orta boy yumurta
1 su bardak nişasta
10 çorba kaşık tereyağı
8 çay bardaksu
2 çay bardak antepfıstığı
3 Ad. limonun suy u
6 çay bardak toz şeker
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak yapmamız gereken bir karıştırma kabına unu boşaltıp ardından yumurta, nişasta ve erimiş tereyağımızı kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuzu hazırladıktan sonra gül şekli vererek yağlanmış tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizelim ve 180 derece fırında 35 dakika sure ile pişirelim. Pişirdiğimiz güllü tatlılarımızın üzerine evvelden hazırladığımız soğuk şerbetimizi döküp ve dinlendirelim.Soğuyup şerbeti çeken akdeniz tatlımızı hindistan cevizi yada Antepfıstığı ile süsleyerek Tatlımızı servis edebiliriz. Afiyet Olsun…
Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder