9 Ocak 2014 Perşembe

Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi

Tatlı sevenler için  yepyeni bir tarif olan Akdeniz Gülü Tatlı Tarifini sizler ile paylaşıyoruz.


MALZEMELER:


6 çay bardak un

4 tane orta boy yumurta

1 su bardak nişasta

10 çorba kaşık tereyağı

8 çay bardaksu

2 çay bardak antepfıstığı

3 Ad. limonun suy u

6 çay bardak toz şeker


tatli tarifleri 02 300x203


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak yapmamız gereken bir karıştırma kabına unu boşaltıp ardından yumurta, nişasta ve erimiş tereyağımızı kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edene  kadar yoğuralım. Hamurumuzu hazırladıktan sonra gül şekli vererek yağlanmış tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizelim ve 180 derece fırında 35 dakika sure ile pişirelim. Pişirdiğimiz güllü tatlılarımızın üzerine evvelden  hazırladığımız soğuk şerbetimizi döküp ve dinlendirelim.Soğuyup şerbeti çeken akdeniz tatlımızı hindistan cevizi yada Antepfıstığı ile süsleyerek Tatlımızı servis edebiliriz. Afiyet Olsun…



Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder