10 Ocak 2014 Cuma

Tavuklu Saray Börek Tarifi

Börek severim ama kıymalı değilde tavuklu olsa ne güzel olurdu demi işte tam size göre börek. Tavuklu saray bohçası diğer adı ile, İşte Tavuklu Saray Börek Tarifi :


MALZEMELER:

4 Ad. yufka

1 Tabak tavuk göğüsü(700-750 gr) kadar kemiği alınmış.

1 su bardak konserve yada taze bezelye

2 Ad. ortaboy havuç (küçük küpler halindedoğranıp ve haşlanmış)

2 Ad. ortaboy patates (küçük küpler halindedoğranıp ve  haşlanmış)

2  Çorba kaşık un

2 su bardak süt

2 çorba kaşık tereyağ

1,5 su bardak kaşar peynir rendesi ve sıvıyağ


tavuklu saray boregi 300x147


 


HAZIRLANIŞI:

İlk olarak tavuk gögsünü küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağlı tavada gür ateşte kavuralım.

Daha sonra tuz ile karabiberini ekleyip ocaktan indirelim. Bir kase içerisine alıp soğumasını bekletelim

Evvelden haşlayıp süzdüğümüz ve beklettiğimiz sebzeleri tavuk soğuyunca üzerine döküp karıştıralım

Yufkayı sertf bir zemine serip bir fırça yardımı ve sıvıyağ ile yağlıyalım. Yufkayı dörteşit parçaya bölüp bütün       parçaların tektek üç sivri köşesini ortaya doğru gelecek şekilde bir kare yapmaya çalışıyoruz.  Dahasonra küçük bir kaseyeyufkayı oturtup kenarlarını taşırıyoruz. İçerisine 2 veya 2,5 çorba kaşığı hazırladığımız içten katıp kenarlardaki yufka ile kapatıp bastıralım Dahaönceden yağladığımız tepsiye kaseyi çeviriyoruz bu şekilde katladığımız bölüm alta kalacak şekilde bütün yufkaları bitirip tekrar üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 10 dakika süre ile pişirelim. Bu arada boş durmayalım  bu arada beşemal sosunu hazırlayalım

Tencereye tereyağı koyup eritelim. Ardından unu ekleyip biraz kokusu çıkana kadar kavuralım

Oda sıcaklığında ki  sütü azar azar ve sürekli karıştırarak una ekliyoruz.Muhallebi kıvamında olup fokur fokur kaynamaya çıkınca tuz ve biraz muskat rendesi (isteğe bağlı) ekleyip ocaktan indirelim.  Pişirdiğimiz  börekleri fırından alıp üzerine beşemal salçasını paylaştıralım.  En son rendelediğimiz kaşar peyniride üzerine serpiştirip yeniden kaşar eriyip biraz da kızarana kadar fırına sürelim. Tavuklu Saray Boreğimiz hazır. Sıcak servis edelim. Afiyet Olsun…



Tavuklu Saray Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder