Yöresel lezzetlerden olan burma tatlısını birde Diyarbakır ilinden bakalım. İşte Diyarbakır Burma Kadayıf Tatlısı ;
Diyarbakır Burma Kadayıf Malzemeleri ;
Yarım kg. burma kadayıf
Yarım kg. çiğ içantepfıstığı
250 gramm tereyağı
4 su bardak su
5 su bardak toz şeker
Diyarbakır Burma Kadayıf Görseli
Diyarbakır Burma Kadayıf Hazırlanışı
İlk olarak tezgâha serdiğiniz burma kadayıfın üzerine antep fıstığını serpelim. Bir ucundan burarak burma şeklinde saralım. Tepsiye dizdiğiniz kadayıfların üzerine erittiğiniz tereyağını dökelim. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kadayıflar kızarıncaya dek pişirelim. Üzeri şerbeti için : Bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatalım. Fırından çıkardığınız kadayıfınüzerine şerbeti gezdirip, biraz bekleyip şirenin çekmesini bekleyelim ve soğuduktan sonra servise hazır. Afiyetler olsun …
Diyarbakır Burma Kadayıf Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder