8 Ocak 2014 Çarşamba

( Antakya ) Peynirli Künefe Tarifi

Birbaşkadır Antakya’nın künefesi. Şimdi sizlere Antakya Usulu Peynirli Künefe Tarifini verelim ;


Peynirli Künefe Malzemeleri ;

150 Gram tel kadayıf

100 Gram Tereyağ

100 Gram Dil Peyniri

1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengigüzel kızarır)
Ve Şerbeti İçin :

4/3 Su Bardakı Şeker

1 Su Bardak Su

1-2 Damlacık Limon


Antakya Peynirli Künefe Tarifi 300x164


Peynirli Künefenin Hazırlanması ;


Diğer tatlılara göre bunda tersten başlıyoruz ilk olarak şerbeti hazırlayalım nedeni ise şerbetin soğuk künefenin sıcak olması gerekiyor. Genişce bir tepsiye kadayıfıyımızı teltel ayırıp havalandıralım.

50 gram Tereyağımızı eritip kadayıfın üzerine dökelim elimizle çok sıkmadan yağı kadayıfa yedirelim.

Çok büyük olmayan orta büyüklükte tavaya kalan tereyağın yarısını koyup üzerini pekmezle sıvıyalım kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üstüne uygun bir tencereye sukoyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2 saatsure ile bekletelim.

Fırınlı ocağın büyük gözünde çok kısık ateşte tavayı evire  çevire pişirelim.

Bir yanı pişince bir tepsi veya tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda koyup künefenin diğer tarafını pişirmeye başlayalım.Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine şerbeti döküyoruz. Üzerine isteğe göre kaymak veya dondurma ekleyebiliriz. Servise hazır. Afiyetler olsun…



( Antakya ) Peynirli Künefe Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder