4 Ocak 2014 Cumartesi

Antep (Şam) Fıstıklı Kurabiye

Kimisi Antep fıstığı, kimiside şam fıstığı. Şimdi sizlere Antep fıstıklı kurabiye tarifini verelim.


Antep Fıstıklı Kurabiyenin Malzemesi :


3 su bardak un

1 paket kabrtma tozu

1 orta boy yumurta

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

1,5 çay bardak şeker

1 paket vanilin

2 yemek kaşık yogurt

İç malzemesi ise

1 yemek kaşık fındık ezmesi

1 yemek kaşık ince öğütülmüs antep fıstığı


antep sam fistikli kurabiye 300x225 antep-sam-fistikli-kurabiye


Antep Fıstıklı Kurabiyenin Hazırlanışı ve Karışımı :


İlk olarak un ile kabartmatozunu karıştırıp ince bir elekle elekten geçirelim. Ardından yumurta, margarin, şeker ve vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Ve daha sonra ise yoğurdumuz ve hazırladığınız un karışımını ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar karıştırmayı sürdürelim. Hamurumuzu un dökülmüş bir zemine alıp yoğuralım ve 0,5 cm kalınlığında, 4 köşe olacak şekilde merdane yardımı ile açalım. Fındık ezmesi ile antep fıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirelim. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurunüzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıcasarın. Buzdolabımızda üç saat kadar dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleye biliriz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında boşlukl bırakarak dizip pişirelim. Piştikten sonra soğumasını bekleyip servis yapabiliriz. Afiyetler olsun…


 



Antep (Şam) Fıstıklı Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder