MALZEMELER:
Harcı için;
3 elma rendeden geçirilmiş
1 tatlı kaşık tarçın
3 yemek kaşık toz şeker
1 yemek kaşık dövülmüş fındık
Yukardaki malzemeleri karıştırıp yanmaz tavada kısık ateşte 10 dk. pişirelim
Hamuru için;
5 su bardak un
1 yumurta
1 çay bardak yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardakı sıvı yağ
200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin.
1 yemek kaşık oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ.
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak unu ile kabartma tozunu karıştıralım ardından tüm malzemelerin ekleyerek hamur kıvamına getirelim. Daha sonra hamurdan küçük bezeler kopararak elinizle açın ve üçgen şeklinde keselim. Üçgenin geniş açılan kısmına önceden hazırlayıp soğumaya aldığımız harçtan yarım tatlı kaşığı koyup ve ince tarafına doğru yuvarlayarak saralm. Önceden ısıtılmış fırınımzda 200 derecede üzeri pembeleşincye kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerini pudra şekeri ilave edebiliriz. Afiyetler olsun…
Elmalı Pasta Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder