28 Ocak 2014 Salı

Etli Ekmek Tarifi

Ekmek için:


3 su bardağı un

20 gr. yaşmaya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tozşeker


İç harcı için:

400 gr. kıyma

1 soğan

2 domates

4 biber

1 tutam maydanoz


 Etli Ekmek Resimli




HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır.içine maya,tuz,şeker

ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.

Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak

doğrayıcıya alınır.ince kıyılınca için maydanoz da ilave edilir.daha

sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır.hamurlar bezelere ayrılıp

uzunlamasına açılır.üzerine hazırlanan harçtan sürülerek

yağlanmış tepsiye alınır.250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir. Afiyet olsun…


Etli Ekmek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder