23 Ocak 2014 Perşembe

Revani Tarifi - Revani Tatlısı Görselleri

Revani Tarifi


Evde yapabileceğimiz en güzel tatlılardan revani tarifinde ki sırrı açıklayalım, işte revanin sırrını açıklayan


MALZEMELER:


4 yumurta alalım 1 su bardağı sıvı yağ hazırlayalım 1 su bardağı irmik hazır edelim 1 su bardağı şekerimizi ayarlayalım 1 su bardağı kadar yoğurt 2 su bardağı dolusu un 1 paket kabartma tozu alalım 1  limonun rendelenmiş kabuğu


Üzerine şurubu için 4 su bardağı kadar şeker 5 su bardağı dolusu su 1/2 limon suyu Üzerine serpmek için hindistan cevizi üzerine dökülen şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatalım. Sıktığımız Limonın suyunu ekleyelim ve 1-2 taşım daha kaynatalım. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakalım. Öte taraftan yumurta ve toz şekeri mikserle çırpmaya başlayalım. Yoğurdumuzu, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve rendelediğimiz limon kabuğunu ekleyip, bütün malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştıralım. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökelim. 170 dereceya ulaşmış olan fırında 20 dakika pişirelim. Dahasonra ters çevirelim, 1 tepsiye çıkarın. Sıcak tatlının üzerinesoğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirelim. Biraz soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde keselim. Hazırladığımız revani tatlsının üzerine dilediğimiz kadar hindistan cevizini dökerek serviz yapabiliriz. Afiyetler olsun…


Revani Tarifi Görselleri:


revani tarifi 04 300x225 Revani Tarifi Hazırlanışı


revani tarifi 06 300x199 Revani Tarifi


revani tarifi 03 Revani Tarifi Oktay Usta


revani tarifi 05 300x300 Revani Tatlsı Hazırlanışı


revani tarifi 02 300x201 Revani Tarifi Resimli


 



Revani Tarifi - Revani Tatlısı Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder