Revani Tarifi
Evde yapabileceğimiz en güzel tatlılardan revani tarifinde ki sırrı açıklayalım, işte revanin sırrını açıklayan
MALZEMELER:
4 yumurta alalım 1 su bardağı sıvı yağ hazırlayalım 1 su bardağı irmik hazır edelim 1 su bardağı şekerimizi ayarlayalım 1 su bardağı kadar yoğurt 2 su bardağı dolusu un 1 paket kabartma tozu alalım 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzerine şurubu için 4 su bardağı kadar şeker 5 su bardağı dolusu su 1/2 limon suyu Üzerine serpmek için hindistan cevizi üzerine dökülen şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatalım. Sıktığımız Limonın suyunu ekleyelim ve 1-2 taşım daha kaynatalım. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakalım. Öte taraftan yumurta ve toz şekeri mikserle çırpmaya başlayalım. Yoğurdumuzu, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve rendelediğimiz limon kabuğunu ekleyip, bütün malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştıralım. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökelim. 170 dereceya ulaşmış olan fırında 20 dakika pişirelim. Dahasonra ters çevirelim, 1 tepsiye çıkarın. Sıcak tatlının üzerinesoğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirelim. Biraz soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde keselim. Hazırladığımız revani tatlsının üzerine dilediğimiz kadar hindistan cevizini dökerek serviz yapabiliriz. Afiyetler olsun…
Revani Tarifi Görselleri:
Revani Tarifi - Revani Tatlısı Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder