Birbirinden güzel yemek tariflerinin bulunduğu sitemizde sırada ki tarif olan Fırında ıspanaklı mantar tarifi ile sürdüyoruz. İşte sizlere Fırında Ispanaklı Mantar Tarifi:
Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo mantar
1 Ad. kurusoğan
sıvı yağ, Karabiber ve pulbiber
Beşamel sosu için ;
1,5 su bardak süt
4 yemek kaşık zeytinyağı
2 çorba kaşık un
Yarım kilo kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak yapmamız gereken ıspanaklar iyice yıkamak, su kaynatıp azar azar 2 dk kadar ile haşlayıp çıkartalım. Mantar ile soğanı da doğrayalım ve tavada kavralım not: mantar suyunu bırakıp tekrar çekmeli. Baharatlarla tatlandıralım. Borcama veya fırın tepsisine ilk olarak ıspanaklar dizilir üzerine ise kavrulmuş mantarlar ilave edilir. Tencerede un ve yağ kavrup ardından soğuk süt ekleyelim başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, son olarak da rendeleğimiz kaşarları üserlerine serpilir. Evvelden ısıttıgımız fırında 180 derecede üzerindeki kaşar erimesi gerekir kızarıncaya kadar pişirelim. Fazla pişirmeyelim çünkü sebzeler piştfiği için kısa sürer pişmiş olaması gerekir. Afiyetler olsun…
Farklı Yemek Tarifi Görselleri:
Yemek Tarifleri - Yemek Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder