27 Ocak 2014 Pazartesi

Pastane Açması Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardak su

1 su bardak sıvıyağ

1 su bardaksüt

5 çorba kaşık toz şeker

3.5 çay kaşık tuz

1 taneyaş maya (40 gr) , ve aldığı kadarı ila un

1 yumurtanın akı (sarısını üzeri için ayıralım)

Çörekotu


pastane acması gorsel 300x225 Pastane Açması Resim


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak yapmamaız gereken, bir su bardağısu ile sütü karıştıralım. Ocakta ılıkyacak  kadar ısıtalım.

5 çorbakaşığı toz şekeri ile mayayı su ile süt karışımına ekleyelimi. 5 ila 10 dakika arası  mayanın köpük köpük kabarması için bekleyelim. Sıvı yağ ve  tuzu, yumurtanın beyazını da ekleyelim aldığı kadar unu azar azar ekleyelim.

Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek devam edelim. Hamurun mayalanması için bir kenarda üzerini bir bezle kapatalım. 30 daikka bekleyalim. Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.

Elinize sıvıyağ sürün. Hamuru elinizle servistabağı büyüklüğünde açalım. Açılan haumru rulo yapalım.

İki elinizle sağ eliniz geri sol eliniz ileri olacak şekilde çevirelim.

Hamurun iki ucunu birleştirelim. Tepsiye yağlıkâğıt serip ve hamurlarımnızı tepsiye dizelim.

Yumurta sarısını sürüp. İsteğe göre üzerine çörekotu serpiştirebiliriz.  180 ‘c fırında pişirin. İşte Pastane Açması Hazır Afiyet Olsun…



Pastane Açması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder