Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendri krep yapımı kolay ve lezzetli olan krep tarifini sizler ile paylaşalım.
MALZEMELER:
2 tane orta büyüklükte yumurta
1.5-2 su bardağı arası un
1 su bardaksu
1 su bardak süt
1 çay kaşık tuz
pişirirken margarin yada sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak su, süt ve unu topak kalmamak şartı ile iyice çırpalım. Ardından yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. Şöyle ifade edeyim kek hamuru biliriz ondan biraz daha akıcı bir kıvamda hamur olsun. Yanmaz tava, (teflon tavaya) bir çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup ısıtalım. Tavaya bir kepçe hamuru dökerek yayalım. Önünü ve arkasını çevirerek orta ateşte pişirelim.
İlk sefer yapanlar için ilk denemeniz de yapamazsanız pes etmeyin, yaptıkça eliniz alışacaktır.Afiyetler Olsun.
Tavada Krep Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder