MALZEMELER:
Keki için;
3 Orta boyyumurta
1,5 su bardak şeker
1 su bardak süt
1/2su bardak sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2,5 su bardak un
3 yemek kaşık kakao
Kreması için;
5 su bardak süt
4 yemek kaşık un
2 paketvanilya
1 paket krem şanti ve çikolata parçaları
Arası için;
2 -3 tane muz
HAZIRLANIŞI :
Öncelik ile keki hazırlayalım; süt, sıvı yağ,yumurta, şeker, un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır, enson ise kakao eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine döküp. Önceden ısıtığımız fırınımızda 180 derecede pişirilir, fırından çıkarınca soğumayabırakılır. Soğuyunca ters çevrilerek pastatabağına yerleştirilir, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası birkaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın enüstüne serpmekiçin). Kek pişerken kreması . Krema için ise ; süt, un, vanilya tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra krem şanti toz olarak dökülüp karıştırılır. Soğuyunca içine çikolata parçaları koyulur. Muzlar boyuna ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek gibi kekin oyulan kısmına tamamen dolduralım. Krema önce muzlarınüzerine ve kekin her yerine yayalım. Kek kırıntıları kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpelim. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapabiliriz. Afiyetler olsun.
Köstebek Pasta Tarifi İle İlgili Görseller
Köstebek Pasta Tarifi ve Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder