21 Ocak 2014 Salı

Köstebek Pasta Tarifi ve Görselleri

 


MALZEMELER:


Keki için;

3 Orta boyyumurta

1,5 su bardak şeker

1 su bardak süt

1/2su bardak sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartmatozu

2,5 su bardak un

3 yemek kaşık kakao


Kreması için;

5 su bardak süt

4 yemek kaşık un

2 paketvanilya

1 paket krem şanti ve çikolata parçaları


Arası için;

2 -3 tane muz


HAZIRLANIŞI :

Öncelik ile keki hazırlayalım; süt, sıvı yağ,yumurta, şeker,  un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır, enson ise kakao eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine döküp. Önceden ısıtığımız fırınımızda 180 derecede pişirilir, fırından çıkarınca soğumayabırakılır. Soğuyunca ters çevrilerek pastatabağına yerleştirilir, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası birkaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın enüstüne serpmekiçin). Kek pişerken kreması . Krema için ise ; süt, un, vanilya tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra krem şanti toz olarak dökülüp karıştırılır. Soğuyunca içine çikolata parçaları koyulur. Muzlar boyuna ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek gibi kekin oyulan kısmına tamamen dolduralım. Krema önce muzlarınüzerine ve kekin her yerine yayalım. Kek kırıntıları kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpelim. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis  yapabiliriz. Afiyetler olsun.


Köstebek Pasta Tarifi İle İlgili Görseller


kostebek pasta 300x222


kostebek pasta gorseli 300x219


kostebek pasta resimli 300x225


kostebek pasta tarifi 300x225



Köstebek Pasta Tarifi ve Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder