3 Aralık 2013 Salı

Bezelye Çorbası Tarifi

MALZEMELER :


1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı un

1.5 yemek kaşığı margarin

4 su bardağı et suyu

Dereotu

Tuz karabiber kırmızıbiber


 


bezelye-corbsi


 


 


 


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.


Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.



Bezelye Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder