1 Aralık 2013 Pazar

Kaysılı Kurabiye Tarif

Birbirinden güzel tariflerimizin bulunduğu lezzetlisirlar.com da budefa kaysılı kurabiye traifini sizler ile paylaşalım.


tarif-kayisili-kurabiye


MALZEMELER:

100 gr. tereyağı

100 gr.  şeker

1 orta boy yumurta

200 gr. un

1 çay kaşık karbonat

1 çay bardak ufak ufak doğranmış kayısı
HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı şekerle bigüzel çırpalım. Krema haline gelince yumurtamızı ekleyelim ve çırpalım. Daha sonra un ile karbonat tozunu ekleyelim, yoğuralım. Ele yapışmacak şekilde ve  kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerek. Bizler kayısıları minik minik doğradık, hafif haşladık, süzdük ve öyle hamura ekledik. İhtiyaç duyulursa un ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra elimizle yuvarlaklar yapıp, üstten hafifçe bastıralım. Bıçağın tersi ile de üstteki şekilleri yapabiliriiz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirelim. AFİYETLER OLSUN…



Kaysılı Kurabiye Tarif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder