Yeni yılı evde karşılayacaklar için yapımı kolay ve lezzetfli olan yılbaşı pastası tarifini sizler ile paylaşalım ;
MALZEMELER ;
6 orta boy yumurta
3 çay bardak un
1 su bardak tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
1/2 kabartma tozu
Krema için:
1 kututoz kremşanti
2 su bardak süt
1.5 su bardak hindistancevizi rendesi
3 tane muz
Süsleme için:
1 çay bardak sütle çırpılmış, 1 paket çikolatalı toz kremşanti
İçiçikolatalı inciler
HAZIRLANIŞI ;
İlk olarak yumurtaların sarılarını aklarından ayıralım. Ayırdığımız yumurtanın sarısı ve toz şekerin yarısını bir kaseye alıp karıştıralım. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak benmari usulü pişirelim.
Ocaktan alıp mikserle çırpalım. Yumurta aklarını yarım kalan tozşekerle kar halinde çırpalım, sarılara ilave edip tekrar çırpalım. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak hamurumuzu elde ettik.
Fırın kalıbını yağlayıp hamuru dökelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlıfırında pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıptan çıkarıpenine üçe kesin. Kremşantiyi sütleçırpıp birinci katına sürün.
Muz dilimlerini dizip kremşanti sürün, hindistancevizi serpelim. iki ila üç katları da hazırlayıp kremşantiyle kaplayın, hindistancevizi serpin. Üstünü çikolatalıkremşanti ve incilerle süsleyin. Afiyetler olsun. Yeni Yıllar.
Yılbaşı Pastası ve Malzemeleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder