1 Aralık 2013 Pazar

Kahveli Kurabiye Tarif

Farklı lezzetlerin tariflerini vermeyi sürdürürken bir balka farklı tarifimiz olan Kahveli Kurabiye Tarifini sizler ile paylaşalım ;


tarif-kahveli-kurabiye


MALZEMELER:

1/2 paket dışarda bekletilmiş margarin

2 tane orta boy yumurta ( 1 yumurtanınakını üzeri için ayırın)

1 su bardak toz seker

1 çorba kaşık dolusu neskafe

1 paket kabartmatozu

3 çorba kasık süt

3 su bardak un
Üzerine:

1 su bardak fındık veya ceviz
HAZIRLANIŞI:

İlk olarak margarini, sekeri ve yumurtaları ( 1 adet yumurtanın beyazını ayırın), sütü bir kabin içinde elimizle karıştıralım.

Bu işlemden sonra 2 su bardak un, kabartma tozunu ve kahveyi ağır ağır bu karışıma karıştıralım. Halen hamuru çokcıvık. Kalan 1 su bardak undan bir kısmını dökün ve elinizdeki hamurları kaptaki hamura katalım. Böylelikle kalan unuhamura karıştırırken elinize hamur yapışıp kalmayacaktır. ağır ağır kalan unuda hamura yedirelim. Halen hamuru un almak ister ama fakat daha fazla un koyarsanız kurabiyelerimiz sert olur.

Hamurdan cevizden çokaz küçük parçalar koparıp önceyumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim . Hamurları koparıp yuvarlarken araara elinizi unlayın . Böyle yaparsak elimize yapışmaz.

Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kabarıp kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirelim. böylelikle bir Tarifimizin daha sonuna geldik. AFİYETLER OLSUN…



Kahveli Kurabiye Tarif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder