29 Aralık 2013 Pazar

Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER :

2 çay bardağı pudra şekeri

1 paket margarin

4 yumurta

4 su bardağı un
Süslemek İçin :

bitter çikolata

hindistan cevizi

antep fıstığı ya da marmelat


 


pastane kurabiyesi 300x186


 


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

Oda sıcaklığındaki margarinimizi karıştırma kabımızın içerisine alıp üzerine, pudra şekerini ilave edip mikserle çırpıyoruz. Üzerine birer birer yumurta kırıyoruz. Yumurtaların hepsini birden kırmıyoruz, işlem bittikten sonra mikserle çırpma işlemini bitiriyoruz. Üzerine 4 su bardağı unu ilave edip, kaşıkla karıştırıyoruz. Karışımı şanti torbasına koyup yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye istediğimiz şekli vererek diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (çok fazla kızarmayacak kurabiyelerimiz beyaz olacak )

Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi, benmari usulü erittiğimiz (sıcak su dolu kabın üzerine bitter çikolatalarımızın olduğu kabı yerleştirip eritiyoruz) çikolatamıza kurabiyenin bir ucuna batırıp,daha sonrada hindistan cevize buluyoruz. Bu şekilde kurabiyelerimiz bitene kadar devam ediyoruz. Arzu edenler antep fıstığı ya da evdeki herhangi bir marmelata batırıp yapabilir. Afiyet olsun.



Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder