18 Aralık 2013 Çarşamba

Puf Kurabiye Tarifi

Birbirnden güzel kurabiye tariflerimizi Puf Kurabiyesi ile sürdürüyoruz. İşte Puf Kurabiyesinin sırrı ;


MALZEMELER ;


125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

1 çay bardak yoğurt

1 orta boy yumurta

3/4 su bardak tozşeker

1 paket kabartmatozu

2 yemek kaşık portakal kabuğu rendesi

Aldığı kadar ile un


puf-kurabiye
HAZIRLANIŞI ;

İlk olarak elimizde ki malzemeleri karıştırarak (kulak memesi yumuşaklığında) yumuşak bir hamur elde edelim.

15-20 dakika kadar  buzdolabında bekletin.

Buzdolabın da dinlendirdiğimiz  hamuru merdane yardımı ile  açın fakat  çok inceltmemeye özen gösterin.

Kalınlığı yarım santimetre kafidir.

Mevcut kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekillerde kesebiliriz artık.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip aralarında boşluk bırakarak dizmeyi sürdürelim.

Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede  25-30 dakika pişirelim.

Soğuyunca servis yapabiliriz.

AFİYETLER OLSUN…



Puf Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder