19 Aralık 2013 Perşembe

Tatlı Kurabiye, Muhallebili Kurabiye Tarifi

Birbirnden güzel kurabiye tariflerimizi Muhallebili Kurabiye Tarifi ile sürdürüyoruz. İşte Sizlere Muhallebili Kurabiye Tarifi ;


MALZEMELER ;


250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

6 su bardak un

3 yemek kaşık kakao

2 yemek kaşık toz şeker

1 çay bardak yoğurt

1 er paket vanilya ve kabartma tozu

1 çay bardak sıvı yağ


Muhallebi için malzemeler

3 su bardak süt

3 yemek kaşık un

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşık tereyağı

1 su bardak toz şeker

1 paket vanilya

2 yemekkaşığı hindistan cevizi


muhallebili-kurabiye


HAZIRLANIŞI ;

İlk olarak Muhallebimiz  için; yumurtasarısı ve şekeri çırpıp tencereye alalım. Un ile süt ekleyip karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz kaynamaya çıkınca hindistan cevizi, vanilya ile bir yemek kaşığı tereyağını koyalım. Yağ eriyene kadar kaynatalım. Elde ettiğimiz karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpalım. Bir kaç dakika  buzdolabında bekletelım. Eritilmiş margarin, kakao, sıvıyağ, tozşeker, yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu karıştıralım. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım.Hamuru 20 dk. bekletelim. Hamurdan ceviz büyüklüğü kadar  parçalar koparıp koparıp merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun içine, 1 tatlıkaşığı muhallebi koyup hamuru top haline getirelim. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizelim. Önceden ısıtılmş fırınımızda 180 derecede 20 dakika pişirelim. Soğuyunca servise hazırdır. AFİYETLER OLSUN…



Tatlı Kurabiye, Muhallebili Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder