25 Aralık 2013 Çarşamba

Havuç Topları Tarifi

Biribirinden güzel tarfilerimizi Havuç Topları Tarifi ile sürdürüyoruz. İşte Sizlere Havuç Topları Tarifi ;


MALZEMELER ;

1 k.g. veya 7-8 tane havuç

1 çay bardak ceviz içi

1 tatlı kaşık margarin

1 çay bardak hindistan cevizi

4 yemek kaşık tozşeker

1 çay kaşık tarçın

1/2 paket petibör bisküvi


havuc-toplari
HAZIRLANIŞI ;


İlk olarak havuçları rendeliyip tencereye koyuyoruz. İçine margarin ve toz şekeri ekliyelim. Ateşe koyupv e yaklaşık 10-15 dakika sure ile  havuçlar suyunu çekene  dek pişirelim. Pişmeye işlemi sürerken  havuçların üstüne elimizle yada robottan çekerek ufaladığımız bisküvilerimizi ekliyelim. Tarçın ve cevizi de ekledikten sonra 2 dk. daha karıştıralım ve ateşten alalım. Soğuduktan sonra elimizihafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve hindistan cevizine batırıyoruz. Biraz bekletfiktfen sonra servise hazır. AFİYETLER OLSUN…



Havuç Topları Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder