Biribirinden güzel tarfilerimizi Havuç Topları Tarifi ile sürdürüyoruz. İşte Sizlere Havuç Topları Tarifi ;
MALZEMELER ;
1 k.g. veya 7-8 tane havuç
1 çay bardak ceviz içi
1 tatlı kaşık margarin
1 çay bardak hindistan cevizi
4 yemek kaşık tozşeker
1 çay kaşık tarçın
1/2 paket petibör bisküvi
İlk olarak havuçları rendeliyip tencereye koyuyoruz. İçine margarin ve toz şekeri ekliyelim. Ateşe koyupv e yaklaşık 10-15 dakika sure ile havuçlar suyunu çekene dek pişirelim. Pişmeye işlemi sürerken havuçların üstüne elimizle yada robottan çekerek ufaladığımız bisküvilerimizi ekliyelim. Tarçın ve cevizi de ekledikten sonra 2 dk. daha karıştıralım ve ateşten alalım. Soğuduktan sonra elimizihafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve hindistan cevizine batırıyoruz. Biraz bekletfiktfen sonra servise hazır. AFİYETLER OLSUN…
Havuç Topları Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder