Keki için Malzemeler
3 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı karbonat
1su bardağı toz şeker
Kreması için Malzemeler
0,75 litre süt
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 çay bardağı limon suyu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle fırının derecesi 190 derece olarak ayarlanır ve ısınmaya koyulur. 1 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker krema haline gelene kadar çırpılır ve içine 3 su bardağı un, 1 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı karbonat eklenerek iyice yoğrulur. Hamur iyice homojen hale geldikten sonra pasta keki olarak ayarladığımız kapların veya kapın içerisine bu hamurumuz konur ve ısınmış olan fırına verilir. Kekimiz iyice kızardıktan sonra fırından alınır ve soğutulur.
Pasta keki soğurken biz de diğer yandan pastamızın kremasını hazırlayalım. Bir litreli sütün 3/4’ünü kapsayacak şekilde sütü bir tencereye boşaltalım. Daha sonra içerisine 3 adet yumurta sarısı ve 1,5 su bardağı toz şekeri koyalım. Bu karışımı kaynayana kadar karıştıralım ve kaynadıktan 2-3 dakika sonra 1 paket vanilya, 3 çay bardağı limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu karışıma ilave edelim. Tekrar kaynatana kadar karıştıralım ve kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan kremamızı alalım. Hazırladığımız kekin ortasına kenarlarına ve üstüne kremadan koyalım. Soğuması için buzdolabında pastamızı bekletelim. Limonlu pastamız hazır! Afiyet Olsun!
Limonlu Pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder