4 Aralık 2013 Çarşamba

Çikolatalı Pasta Tarifi

Keki için Malzemeler

2 su bardağı un

Yarım su bardağı süt

1 paket vanilya

Yarım su bardağı kakao

2 çay kaşığı karbonat

1 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

3 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

Kreması için Malzemeler

2 yemek kaşığı margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

Yarım su bardağı kakao

2 çay bardağı süt


cikolatali-pasta
Hazırlanışı

İlk önce keki hazırlamak için Yarım su bardağı kakao, 1,5 su bardağı şeker, 3 çay kaşığı kabartma tozu, yarım su bardağı kakao, 2 çay kaşığı karbonat malzemeleri hazırlayarak bir kabın içerisine koyun. Kaba koyduğunuz malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun. Daha karışımın üzerine 1 adet yumurta, yarım su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilyayı ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru kalıplara yerleştirerek 180 dereceye ayarladığınız fırına verin. 10 dakika kadar sonra kekleriniz hazır olacaktır. Soğuması için kekleri bekletin.

Kreması için ise bir tavaya 2 yemek kaşığı margarini koyun ve eritin. Eriyen margarinin içerisine yarım su bardağı kakaoyu dökün. 1 su bardağı pudra şekerini ve 2 çay bardağı sütü üzerine ekleyin. Sütü kremanın kıvamına göre artırabilirsiniz. Daha sonra da 1 paket vanilyayı da karışımın içerisine dökerek, karışımı iyice çırpın. Hazırlanan kremaları soğuyan keklerin üzerine sürün ve bir süre dolapta bekletin. Afiyet olsun.



Çikolatalı Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder