23 Aralık 2013 Pazartesi

Çaylı Kurabiye Tarifi

Kurabiyelerin yanında çay içilir geleneği bu defa çayı lurabiyenin içine katıp deneyelişm dedik ortaya müthiş bir lezzet çıktı. İşte Çaylı Kurabiye Tarifi ;
MALZEMELER ;


Oda sıcaklığında bekletilmiş 200 gram terayağ

1/2 su bardak kahverengi şeker

1-2 yemek kaşığı Early Grey çay yaprağı (2 poşet çayını açıp kullanabilirsiniz)

1 az çırpılmış yumurta

2 bardaktan az su bardağı ile un

İsteğe göre kalın üzerine serpmek için kristal şeker

Önemli: Tarifte kabartma tozu kullanılmıyor.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


HAZIRLNAŞI ;

İlk olarak  oda ısısındaki yağı ve sekeri krema gibi olana kadar çırpın.

Çay yapraklarını koyalım ve  karıştırdıktan sonra yumurtayı ilave edip yeniden karıştırın.

Yavaşça unu tahtakaşık veya spatula ile karıştırın.

Hafifunlu tezgahta elinizle hamuru kalın rulo haline getirin. Ardından ise üstten biraz bastırarak hamuru yassılaştır.

Plastiğe sarıp buzdolabında bekleterek sertleşmesini sağlayalım rahat kesilebilecek hale gelene kadar, yaklaşık 1 saat soğutalım. Fırınımızı önceden 170 dereceye getirip ısıtalım. Keskin bir bıçakla yaklaşık 1/2 cm kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsinize hafifaralıklarla dizin.

Üstlerine ise kristal şekerlerden serpiştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika sure ile  pişirelim.

Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Servise Hazır. AFİYETLER OLSUN…



Çaylı Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder