10 Aralık 2013 Salı

Karides Yemek Tarifleri, Karides Tava Tarifi

Bilmeyenler için önce karidesi tanıyalım. Karides, tatlı ve tuzlu sularda yaşayabilen on ayaklı  eklembacaklılardır. Şimdi ise Karides Tava Tarifini sizler ile paylaşalım ;


MALZEMELER;

250 gram karides

3-4 yemek kaşığı kadar tereyağı

3 diş sarımsak

toz kırmızı biber,

yarım çay kaşığı tuz yeterli.


karides-tava


Karides Tava Hazırlanışı


Karidesimiz dondurulmui ise ilk olarak kardieslerin buzunu çözmemiz gerekecek. Ama Karidesimiz taze olursa lezzeti elbetdeki daha güzel olacaktır.

Bir tavaya tereyağını koyup orta ateşte eritelim. Karidesleri tavaya ekleyip 3-4 dakika kavuralım. Sarımsakları soyup ince ince doğrayalım, tavaya atalım. Kırmızı biber  ile tuzu da  ekleyip 6-7 dakika kadar  daha kavuralım.

Ocağı söndürüp. Servis tabağında sıcak olarak servis edebiliriz. AFİYETLER OLSUN…


 


 



Karides Yemek Tarifleri, Karides Tava Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder