Bilmeyenler için önce karidesi tanıyalım. Karides, tatlı ve tuzlu sularda yaşayabilen on ayaklı eklembacaklılardır. Şimdi ise Karides Tava Tarifini sizler ile paylaşalım ;
MALZEMELER;
250 gram karides
3-4 yemek kaşığı kadar tereyağı
3 diş sarımsak
toz kırmızı biber,
yarım çay kaşığı tuz yeterli.
Karides Tava Hazırlanışı
Karidesimiz dondurulmui ise ilk olarak kardieslerin buzunu çözmemiz gerekecek. Ama Karidesimiz taze olursa lezzeti elbetdeki daha güzel olacaktır.
Bir tavaya tereyağını koyup orta ateşte eritelim. Karidesleri tavaya ekleyip 3-4 dakika kavuralım. Sarımsakları soyup ince ince doğrayalım, tavaya atalım. Kırmızı biber ile tuzu da ekleyip 6-7 dakika kadar daha kavuralım.
Ocağı söndürüp. Servis tabağında sıcak olarak servis edebiliriz. AFİYETLER OLSUN…
Karides Yemek Tarifleri, Karides Tava Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder