16 Aralık 2013 Pazartesi

Oktay Usta, Erikli Kek Tarifi Kolay

MALZEMELER :

4 adet yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 kahve fincanı yağ,su,limonsuyu karışımı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

8 adet mürdüm eriği
Üzeri için:

pudra şekeri ya da hindistan cevizi



HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kasede çırpın.İçine şekeri katıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Daha sonra bir kahve fincanına yarım limon suyu sıkın iki parmak su koyun kalana sıvıyağ koyup bu karışımı da keke ekleyin.Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma katın yine çırpın.Eriklerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın ,biraz unlayın. Bunları da keke katıp tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp margarinle yağlanmış küçük yuvarlak borcama dökün.175 derecede pişmeye bırakın.Yaklaşık 40 dakika sonra bıçak batırma testi yapın bıçağı keke batırınca bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.Soğuyunca pudra şekeri ya da hindistan cevizi ile süsleyin.



Oktay Usta, Erikli Kek Tarifi Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder