Malzemeler;
6 adet enginar
1adet limon
4 su bardağı su
50 gram kaşar peyniri
3 adet yumurta
Kızartmak İçin;
Zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
Başamel Sosu İçin;
2 çorba kaşığı tereyeğı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Hazıflanışı;
Enginarlarin kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim.Suyu tencereye alıp kaynatalım.Tuz ekleyelim .Enginarlari suda yumuşayıncaya kadar pişirelim.Çatalla ezip püre haline getirelim.Sos için tereyağını bir tavada eritelim.Unu ilave edip 3 dakika karıstırarak kavuralım.Sütü ilave edelim.Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri,tuz,karabiber ve kıyılmış maydonuzu ekleyip karıştıralım.Karışımı yağlanmıs tepsiye bir santim kalınlığında yayıp soğumaya bırakalım. Köfteleri istediğimiz şekilde hazırlayabiliriz..Yumurtaları bir kapta çırpalım.Enginar köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayalım.Zeytinyağı ile kızartalım.Beşamel sosu ile birlikte servis yapalıö. Beşamel Soslu Enginar Köftesi Artık Hazır. AFİYET OLSUN…
Beşamel Soslu Enginar Köftesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder