11 Temmuz 2014 Cuma

Beşamel Soslu Enginar Köftesi



 


Malzemeler;


6 adet enginar

1adet limon

4 su bardağı su

50 gram kaşar peyniri

3 adet yumurta


Kızartmak İçin;


Zeytinyağı

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı un


Başamel Sosu İçin;

2 çorba kaşığı tereyeğı

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber


Hazıflanışı;


Enginarlarin kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim.Suyu tencereye alıp kaynatalım.Tuz ekleyelim .Enginarlari suda yumuşayıncaya kadar pişirelim.Çatalla ezip püre haline getirelim.Sos için tereyağını bir tavada eritelim.Unu ilave edip 3 dakika karıstırarak kavuralım.Sütü ilave edelim.Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri,tuz,karabiber ve kıyılmış maydonuzu ekleyip karıştıralım.Karışımı yağlanmıs tepsiye bir santim kalınlığında yayıp soğumaya bırakalım. Köfteleri istediğimiz şekilde hazırlayabiliriz..Yumurtaları bir kapta çırpalım.Enginar köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayalım.Zeytinyağı ile kızartalım.Beşamel sosu ile birlikte servis yapalıö. Beşamel Soslu Enginar Köftesi Artık Hazır. AFİYET OLSUN…


 


besamel soslu enginar



Beşamel Soslu Enginar Köftesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder