8 Temmuz 2014 Salı

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi



kadayif tarifi


Cevizli Tel Kadayıf Tarifin Malzemeler :


500 gram tel kadayif

250 gram çekilmiş ceviz içi

1 çay bardak ılık sıvı yağ


Şurubu için;


4 bardak şeker

5 bardak su

1 tatlı kaşık limon suyu


Cevizli Tel Kadayıfın Malzemeleri :


İlk olarak kadayıfımızı kırmadan tel tel yapıyoruz. Daha sonra ılık yağla her yerine gelecek şekilde ovalayıp yağı yediriyoruz. Kadayıfı 2 eşit parçaya bölüp yarısını tepsiye serip bastırıyoruz. Bu tarifde bastırmak için tabak kullanılmıştır. Cevizi döküp kalan kadayıfı üzerine seriyoruz ve tekrar bastırıyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şurubu da kadayıfı da ılıkken dökelim afiyetler olsun.



Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder