7 Temmuz 2014 Pazartesi

Pratik Kakaolu Revani Tarifi



 


Pratik Kakaolu Revani Tarifin Malzemeleri :

3 orta boy yumurta

1/2 su bardak sıvı yağ

1/2 su bardak toz şeker

1,5 su bardak irmik

1,5 su bardak un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 kaşık tepeleme kakao

1 su bardak süt


Şerbeti için:


3 su bardak toz şeker

3, 5 su bardak su


Üzeri için;


Şeker hamurundan kar taneleri


kakaolu revani


Pratik Kakaolu Revanini Hazırlanması :


İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri 5 dakikada çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip tatlımızın hamurunu hazırlıyoruz. Yağlanmış borcama dökelim. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim. Bu arada şerbetimizi hazırlalım. Su ve şekeri tencereye koyup kaynayınca altını kısıp 10 dakika daha kaynatalım. Pişen tatlımızı dikkatlice dilimleyip şerbetini sıcakken dökelim. Oda sıcaklığında bir kaç saat dinlendirip servis yapıyoruz. Arzu ederseniz soğuk olarak da servis yapabilirsiniz. Üzerini şeker hamurundan kar taneleri ile süsleyelim. Afiyetler Olsun …



Pratik Kakaolu Revani Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder