Ramazan bayramının vazgeçilmez tatlısıdır baklavalar hele birde evde yapılan baklava aranan lezzetlerdendir. İşte sizlere Fıstıklı Ev Baklava Tarifi ;
Fıstıklı Ev Baklava Tarifin Malzemeleri :
1 orta boy yumurta
1 pk kabartma tozu
Yarım su bardak ılık süt
50 gram erimiş tereyak
Aldığı kadarı ile baklavalık un(3 su bardak civarı)
İç malzeme;
Antep fıstık
Şerbeti için;
2.5 su bardak şeker
3 su bardak su
1/2 limon suyu
Açmak için;
1 kase nişasta
Üzeri için;
100 gram erimiş kızgın tereyağ
Fıstıklı Ev Baklavanın Hazırlanışı :
İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım 7-8 dak yoğuralım ve 20 dk dinlendirin.
Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı 12-14 cevizden küçük bezeye ayırın ( toplam 36-42 arası minik bezemiz oluyor).
Baklavamızı 3 kat yapacağız.
En alt katı yapmak için 12-14 ufak bezeyi alalımn. Tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığınız hamurların arasına bolca nişasta sürerek hepsini üst üste koyalım. Tepsi büyüklüğünde açalım ve tepsiyi yağlayıp tepsiye serelim. Üzerine Antep fıstığı serpelim.
Orta katı yapmak için yine 12-14 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol nişasta sürüp hepsini üst üste koyalım. Tepsi büyüklüğünde açıp orta kısmı da tepsiye koyuyoruz ve fıstık serpiyoruz.
En üst katı yapmak için kalan 12- 14 bezeyi alıyoruz. Pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta sürüp hepsini üst üste koyuyoruz, tepsi kadar açıp üzerine seriyoruz. Açma işlemimiz bitti.
Ev baklavasını dilimliyoruz.
100 gr tereyağını eritip iyice kızdırıyoruz. Baklavanın her yerine eşit döküyoruz. 200 derece ısınmış fırında nar gibi kızartıyoruz.
Soğumaya bırakalım
Şerbetimizi hazırlamak için 3 su bardak su ile 2,5 su bardak şekeri 15 dak kaynatın. Limon suyu sıkıp 10 dak daha kaynatıp altını kapatın. Soğumaya terk edelim
Baklava soğuk şerbet ılıkken şerbeti döküp 5-6 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Fıstıklı Ev Baklava Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder