9 Temmuz 2014 Çarşamba

Bülbül Yuvası Tarifi Kolay



 


MALZEMELER :

1/2 paket margarin

1 çay bardak süt

1 çay bardak sıvı yağ

1 adet yumurta

1 tatlı kaşık limon suyu

1 tatlı kaşık sirke

1/2 çay kaşık tuz

1 yemek kaşık yoğurt

Aldık kadar un

Biraz fıstık ve ceviz


HAZIRLANMASI :


Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım. ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta koyarak 10 tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın. Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın. İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün. Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın. Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun. Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı).


Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.

Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun. Afiyet Olsun…


 


bulbul yuvasi



Bülbül Yuvası Tarifi Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder