2 Temmuz 2014 Çarşamba

Tulumba Tatlısı Tarifi



 


tulumba tatlisi


Tulumba Tatlısı Tarifinin Malzemeleri :


2,5 su bardak un

1 çorba kaşık ince irmik

1 çorba kaşık nişasta

5 orta boy yumurta

1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)

3 su bardak şeker

2 su bardak kızartma için zeytinyak yahut ayçiçek yak.

Çeyrek limon suyu


 


Tulumba Tatlısının Hazırlanması :


 

Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.

Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.

Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.

Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.

 


 



Tulumba Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder