Tulumba Tatlısı Tarifinin Malzemeleri :
2,5 su bardak un
1 çorba kaşık ince irmik
1 çorba kaşık nişasta
5 orta boy yumurta
1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)
3 su bardak şeker
2 su bardak kızartma için zeytinyak yahut ayçiçek yak.
Çeyrek limon suyu
Tulumba Tatlısının Hazırlanması :
Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.
Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.
Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.
Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.
Tulumba Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder